Auteurs:
Gerard Franssen
Nico van Tol
Alie Weerman

ISBN: 9789088504914

96 pagina's

1ste druk, 2014

Prijs: € 13.50

Meer info »

Initiele opleidingen GGZ-agoog

De GGZ-agoog is een afstudeerrichting binnen de opleidingen SPH, MWD of Social Work / Sociaal Werk. De afstudeerrichting is landelijk vastgesteld door zowel branchevereniging GGZ Nederland, de BPSW (voorheen NVMW) in overleg met de Vereniging van Hogescholen.

Het curriculum van de afstudeerrichting is – gebaseerd op het beroepscompetentieprofiel GGZ Agoog (Movisie 2012) – beschreven in Afstudeerrichting GGZ-agoog, landelijk onderwijsarrangement (Franssen e.a., 2014). In een samenwerkingsverband van 15 hogescholen wordt de afstudeerrichting als landelijk onderwijsarrangement uitgewerkt in modules. Het betreft tien verplichte modules die kunnen worden aangepast aan de specifieke context van een opleiding, hogeschool en/of regio. In verband met de ontwikkelingen richting flexibel (deeltijd)onderwijs worden momenteel landelijke leeruitkomsten beschreven. Tegelijk met het onderwijsarrangement GGZ-agoog wordt voor en door de deelnemende hogescholen een toetsbank ingericht voor de modules van de afstudeerrichting GGZ-agoog. Deelnemende hogescholen verstrekken de afgestudeerden van de genoemde opleidingen die ook de afstudeerrichting GGZ-agoog hebben voltooid een separaat certificaat GGZ-agoog bij het HBO getuigschrift. Afgestudeerden kunnen op basis hiervan een verzoek tot inschrijving in het register GGZ-agoog bij het Registerplein indienen.

 

 

Hogescholen die geaccrediteerd zijn door Hobéon vanaf leerjaar 2018/2019 (geldig tot 31 augustus 2022)

  1. Hogeschool Rotterdam
  2. Hanzehogeschool Groningen
  3. Hogeschool van Amsterdam
  4. Christelijke Hogeschool Ede
  5. Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
  6. Avans Hogeschool
  7. Hogeschool Leiden
  8. Hogeschool van Amsterdam
  9. Hogeschool Zeeland
  10. Zuyd Hogeschool
  11. NCOI
  12. LOI Hogeschool (t/m 31 oktober 2022)
  13. Hogeschool Utrecht
  14. Hogeschool Windesheim (Zwolle en Flevoland)
  15. Fontys Hogeschool 
  16. Haagse Hogeschool
  17. Hogeschool Inholland

 

Een certificaat GGZ-agoog kan niet behaald worden met een EVC-procedure. Wel is een assessment mogelijk bij enkele hogescholen met een erkend nascholingsprogramma. Gegevens hierover staan elders op deze website vermeld.

Het Registerplein doet niet zelf de accreditatie van de afstudeerrichting GGZ-agoog, maar controleert of de (aankomend) beroepskracht GGZ-agoog aan de eisen voor registratie en herregistratie voldoet.